Шакшука по руски

04/12/2015
"Много интересна и много вкусна рецепта от руската кухня"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 350
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 4 листа Одрински
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр. червени
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • универсална подправка - зеленчукова пикантина
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцания лук задушете в сгорещената мазнина, добавете нарязаните на лентички чушки, запържете и добавете нарязаните домати и чесън - бъркайте до омекване на зеленчуците.

Всеки лист от корите разрежете на 2 части и ги намажете с олио. Оформете кошничките в намазнена тава или застлана с хартия за печене.

Към запържените зеленчуци добавете универсална подправка по желание и сол, изчакайте да се поохлади и напълнете кошничките. Отгоре чукнете по едно яйце и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Готовите Шакшука по руски поръсете с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Веселина Константинова
Здравей, Миме! Не мисля, че рецептата с корите е оригинала. Но както и да я приготвиш - много е вкусно! Това с корите е просто вариация!
0
0
marcheva14
marcheva14
30.10.2016 22:34
Весе, здравей!
Много интересно се получава с тази "Шакшука. Вчера свалих една рецепта със същото наименование от един сайт Home Cooking- " Яйца с доматен сос на тиган" и там е приготвена, но не е с кори , а в тиган на котлон. Пак е същата с зеленчуците , с яйцата , подправките са ѝ в повече, но кори нямаше. Записах я, разбира се, защото е крайно елементарна, а и изглеждаше приятно и ще я направя и покажа и ще сравнявам с теб. Чакам да няма нищо за вечеря през седмицата и ще я спретна, защото е бърза и лесна. Нищо лошо не искам да кажа за тази която си публикувала, ей да не се разсърдиш нещо, просто не зная коя е оригинал и коя не, а и това не е толкова важно. Нека да има разнообразие и да си коментираме.
За твоята гласувах. Харесах я. Поздрав!
1
0
Веселина Константинова
Такива се продават в родната страна. Има се в предвид, че одринските кори са малко по-дебели.
Рецептата е взаимствана от руски сайт. Ако може да си набавите кори от Русия - още по-добре!
Те, тогава- наистина ще е баш по руски!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв