Никулденски шаран, пълнен с орехи

05/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Някои го пекат, но майсторите знаят - шаранът за Никулден задължително трябва да е пълен с орехи "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 520
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме шаран.

В мазнината и малко вода задушаваме нарязания лук.

Прибавяме нарязания на ситно чесън, счуканите орехи, черния пипер и солта.

Накрая прибавяме ситно нарязания магданоз и добре измития лимон, нарязан на парченца.

Пълним шарана и слагаме в тавичка за печене.

Остатъка от сместа разпределяме около шарана в тавата, а върху него нареждаме няколко кръгчета лимон.

Печем на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар