Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Никулденско рибно филе с фин сос

Никулденско рибно филе с фин сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Никулденско рибно филе с фин сос1 / 2
06/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ароматно филе с нежен сос, което ще ви накара да си помечтаете всеки ден да е Никулден"

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. рибно филе, по избор
  • лимони - 1 бр.,
  • масло - 4 ч.л. или олио
  • чесън - 4 скилидки
  • сметана - 8 с.л. готварска
  • черен пипер - 2 г
  • брашно - 4 ч.л.
  • вода - 8 с.л.
  • копър - 2 с.л. скълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме и поръсваме с изцедения лимоновия сок рибното филе и го запечатваме на тефлонов тиган с част от мазнината.

Счукваме чесъна и задушаваме с останалата част от мазнината.

Към тях прибавяме сметаната, сгъстяваме я с брашното и 8 с.л. вода. Добавяме копъра по желание.

Накрая прибавяме запечатаното рибно филе и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: