Новогодишна капама по лъкински

31/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 342
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме добре каймата с ориза и от тях правим с част от листата на зелето малки сарми.

В глинен съд нареждаме зелето, накълцано на едро за покрие дъното.

Върху него нареждаме овкусените с черен пипер и сол пилешки гърди и отново покриваме със зеле.

Отгоре слагаме свинските пържоли овкусени по същия начин и отново покриваме със зеле.

Накрая редим сармичките и покриваме всичко с едно голямо листо от зеле.

Заливаме с мазнината и 2 ч.ч.вода.

Похлупваме с капак и слагаме съда в студена фурна.

Печем на 150 градуса от 2.00 до 2.30 ч.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар