Домашен сладкиш Жадната калугерка

06/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Любимият ни сочен сладкиш Жадната Калугерка, но този път с пухкав бял крем. Още по-вкусна рецепта!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 287
  • Преглеждания за месеца709
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Развиваме яйцата, захарта и маслото.

Към тях прибавяме брашното и от сместа отделяме една част, към която прибавяме какаото.

Смесваме внимателно двете смеси като разбъркваме леко, за да стане мраморна сместа.

Изсипваме в намаслена тавичка и печем блата на 200 градуса за 30 мин. в предварително загрята фурна.

Слагаме млякото заедно със захарта и ванилията на котлона да заврат.

Отделяме 200 мл от млечната смес и към нея прибавяме 4 с.л. брашно и есенцията. Слагаме на котлона и разбиваме докато заври. Като поизстине прибавяме маслото.

Изпечения и изстинал блат заливаме с останалото от топлата млечна смес.

Отгоре намазваме с крема и поръсваме обилно със счуканите орехови ядки.

Оставяме да се изстуди в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар