Домашен лесен крем Брюле

06/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Днес ще ви представим един от най-популярните френски десерти, еталон за качество и класа! Приготвя се лесно и невероятно вкусен."
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 011
  • Преглеждания за месеца2111
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в тенджера на котлона сметаната, като прибавяме захарта и разбъркваме, докато се разтопи. Прибавяме и ванилията.

Разбиваме жълтъците, докато станат като крем.

Махаме сметаната и я охлаждаме.

Към охладената сметана прибавяме през цедка внимателно жълтъците, като непрекъснато бъркаме.

Разпределяме сместа в купички.

Слагаме купичките в тава, в която наливаме вода до 1/3 от височината на формите.

Печем на водна баня на 160 градуса в предварително загрята фурна за 30 мин.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Галя
Галя
20.03.2017 13:26
Не липсва ли препечена (карамелизирана) захар отгоре?
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:31
Обожавам всякакъв вид кремчета, но най-много карамел и брюле
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв