Ароматно пиле с кайма

Ароматно пиле с кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Комбинацията от мандарини, сини сливи и топено сирене кара устата ни да се пълни със слюнка, а ние дори не сме размразили още пилето"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 средно голямо
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • розмарин - пресен
  • сини сливи - 3 сушени, накиснати в 100 мл бяло вино
  • мандарини - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 30 г
  • масло - 100 г меко
  • магданоз - връзка пресен
  • олио - за намазване и запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете скълцания лук в загрята мазнина и добавете каймата, разбъркайте и сипете ориза и подправките. Долейте чаша вода и варете до увиране на ориза. Снемете от огъня и добавете кубчета кашкавал и топено сирене, както и отцедените сушени сини сливи.

Смесете мекото масло с нарязания ситно магданоз и с полученото магданозеното масло намажете пилето под кожата.

Напълнете пилето с плънката и поставете върху нея 2 резена мандарина с кората.

Сложете по 1 скилидка необелен чесън под крилата и забодете отвора с клечки за зъби.

намажете пилето с олио и червен пипер и го прехвърлете в тавичка. Долейте 1 чаша вода с малко олио и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Изпечете за час в умерено загряна фурна, махнете фолиото и изпечете до апетитен загар и готовност.

Сервирайте пълненото пиле с кайма с резени лимон и мандарини.

Вкусно, ароматно и празнично!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: