Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Безквасен хляб с мащерка

Безквасен хляб с мащерка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Безквасен хляб с мащерка1 / 2
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • ръжено брашно - 250 г
  • захар - 50 г
  • йогурт - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • кориандър - 1 щипка сух
  • лешници - 70 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се смесват и се добавя захарта, бакпулверът, кориандърът и мащерката.

Една чаена лъжичка масло се отделя настрана, останалото масло се добавя към сухата смес. Една супена лъжица от йогурта се оставя настрана, останалият йогурт се добавя към сместа и се замесва тесто.

При нужда се добавя съвсем малко топла вода.

Добавят се лешниците и тестото се меси около 5 минути. В тава, намазана с масло, се слага тестото и се маже с йогурт.

Пече се 1 час в загрята на 150 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: