Домашна Лазаня Болонезе

04/12/2015
Wacky
отWackyНовак54
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 363
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сос Болонезе първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер, ако сте купили овкусена кайма в пакетче.

След това запържваме каймата и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите. След 5 минути добавяме подправките, доматено пюре и водата. Оставяме да се сгъсти за 10 мин. и сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани.

За соса Бешамел разтапяме маслото и добавяме брашното при непрекъснато бъркане - да стане на каша, веднага се добавя млякото и се бърка постоянно, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се овкусява със сол и черен пипер.

Стигнахме до съществената част: Избираме подходяща тава, така че корите да покриват стените.

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху първите кори слагаме Болонезето, след това - Бешамела и кашкавала, и 1-2 кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая.

Повтаряме така до предпоследната кора, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните кори (препоръчително да са 2) и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса отгоре и отдолу за 30 минути. Накрая превключваме на грил за 10 минути, за да се запече кашкавалът.

Лазанята върви с червено вино и приятна компания!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Теодора Мещерова
Не Ви нападам, но по принцип, в лазанята трябвада има босилек. Вкусът е Ваш, добър апетит
1
1
Теодора Мещерова
Къде са морковите? Босилекът?
1
1
Wacky
Wacky
11.11.2016 15:05
Всеки е свободен да добавя продукти по СВОЙ вкус. На мен така ми харесва ;). Не ме нападайте за собствените ми предпочитания!
1
0
Рени
Рени
22.12.2015 10:41
Рецептата е страхотна,но когато чета рецепти винаги се чудя защо не се упоменава големината на съда в който се прави.Не винаги снимката отговаря на дозата в рецептата.За по-голям съд ще трябва и други мерки.За тази рецепта съм убедена,че са правилните,като гледам тавичката,просто по принцип говоря за други рецепти.Защото го знам от опит.
0
0
Wacky
Wacky
11.11.2016 14:58
Сайта редактира текста по негово желание, по принцип бях описала рецептата много по подробно . Текста сега е несвързан и неясен....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв