Сухи чушки, пълнени с ориз

25/12/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 166
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дръжките на чушките се отстраняват. Чушките се поливат със студена вода и се оставят за 20-25 минути.

Лукът се нарязва на ситно, морковът се реже на много ситни кубчета. Лукът се запържва до прозрачно, добавя се морковът и се запържва около 5 минути.

Добавя се оризът и се запържва за около 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се солта, червеният пипер, доматеното пюре и се пържи 2 минути при непрекъснато бъркане на среден огън.

Добавя се топлата вода и се оставя да къкри, докато оризът поеме водата. След като оризът омекне, съдът се сваля от котлона.

С тази смес внимателно се пълнят чушките с помощта на чаена лъжичка, за да не се разкъсат. Редят се в тава и се заливат с около 100-150 милилитра вода.

Тя трябва да покрива малко повече от средата на чушките. Пекат се 40 минути на 170 градуса.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар