Пържени калмари на тиган

04/12/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 230
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опашките на калмарите се отрязват. Калмарите се почистват от вътрешностите и от хрущяла. Горната ципа се оставя.

Калмарите се подсушават отвън и отвътре, те трябва да са напълно сухи, за да се изпържат добре.

Нарязват се на колелца с широчина сантиметър и половина. Овалват се в смес от солта и брашното.

Пържат се в загрят тиган със зехтин по една минута от всяка страна.

Изпържените калмари се вадят върху хартия, за да се отцедят от мазнината, и се сервират.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!