Домашен пататник с кори за баница

05/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"От нас се иска да намираме и предлагаме вкусни и лесни за изпълнение рецепти, а от вас - ами да им се наслаждавате "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 817
  • Преглеждания за месеца1530
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • кори за баница - 12 бр., от тънките
  • джоджен - 2 с.л. пресен
  • самардала - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите, рендосваме ги на едро ренде.

Нарязваме лука на ситно и го изстискваме от водата. Добавяме го към картофите.

Настъргваме сиренето и кашкавала и го разбъркваме с разбитите яйца. Добавяме ги към зеленчуците.

Овкусяваме всичко с пресния джоджен, накълцан на ситно, самардалата и чубрицата.

В незалепващ тиган слагаме олио, като намазваме и стените на тигана до ръба.

Намазваме три кори за баница с олио и ги слагаме една върху друга в тигана, като краищата им излизат извън него.

Сипваме половината от плънката и притискаме леко и към стените, за да се оформи по размера на тигана.

Отгоре покриваме с още три намаслени кори и завиваме краищата им добре навътре, за да не излизат и прегорят.

Печем пататника под капак на умерено загрят котлон.

Когато се зачерви отдолу го обръщаме от другата страна с помощта на чиния или дъска и се запича за още малко. След като сме го обърнали, печем без капак за се получи хрупкава коричка.

Същото повтаряме и с останалата част от плънката и корите.

Когато е готов, го намазваме хубаво с масло и го оставяме да изстине.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар