Картофени кюфтета с чеснов сос

05/12/2015
Wacky
отWackyНовак44
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 369
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври със солта, а през това време обелваме картофите. Като заври, слагаме картофите и чакаме да се сварят.

Докато ги чакаме, може да се заемем с чесновия сос - смесваме киселото мляко с майонезата и бъркаме, за да стане хомогенна смес. Добавяме ситно нарязания чесън, копъра, олиото, солта, разбъркваме и слагаме в хладилника.

Картофите вече са меки (почти за пюре), сваляме от огъня, прецеждаме водата и слагаме картофите в дълбока купа. Намачкваме ги и добавяме топеното сирене, сиренето, кашкавала, магданоза, яйцето и подправките.

Омесваме всичко и оставяме настрани, а през това време подготвяме подходяща чиния с брашно и загряваме олиото. Вземаме купата до тигана и чинията с брашно и правим кюфтенца от сместа, овалваме ги в брашно и пържим от двете страни до златисто.

Вкусни са топли и студени, сервират се със соса и салата (пожелание). Най-вкусни са с приятна компания и пиво! :)подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар