Супа от риба с карфиол

20/10/2010
Влади
отВладиНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 243
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • риба – бяла 400 гр.
  • карфиол – 200 гр.
  • целина
  • чушки – 2 бр.
  • домати – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • масло – 40 гр.
  • сметана – 2 с. л.
  • магданоз
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се, нарязва се на дребни парчета и се сварява за кратко в подсолена вода. Изважда се с решетъчна лъжица.

Целината и лука се настъргват на ренде, а чушките, цветчетата карфиол и доматът се нарязват на кубчета. Така подготвените зеленчуци се прибавят към врящата супа. Преди да се свали от огъня, се слагат разбитата сметана, кравето масло, лимоновия сок и нарязан на ситно магданоз.

Рибата се разпределя във всяка супена чиния и отгоре се залива със супата.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар