Ангелска Погача

05/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 погача
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 052
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакет суха
  • брашно - 700 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • топла вода - 50 мл за маята
  • олио - 50 г за намазване на лентите
  • олио - 3 с.л. за тестото
  • семена - микс за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбива в топлата вода със захарта и 2 с.л. брашно на кашичка, оставя се за 10 минути да бухне.

Мята се сипва в брашното и със заквасената сметана, прясното мляко, олиото и солата се замесва меко тесто. Втасва на топло 40 минути.

Разделя се на 8-9 равни части. Отделя се една част за средата, оформя се на лента, навиваме на руло, а после се завива на охлюв.

Поставя се в средата на намаслена тава. От втората част се оформят малки топчета, оваляни в семена и поставени в средата на прегънатото като подкови руло.

Всяка останала част се разточва на лента с дължина 50 см и ширина 6-7 см, намазваме с олио и се навива на руло. Краищата на полученото руло се изтъняват и се завиват навън като подкова (виж снимката за яснота).

Наредената погача се намазва с разбит жълтък с 1 с.л. вода и се поръсва сусам и украса по избор.

Оставя се за 20 минути и печем в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

vili61
vili61
08.12.2015 06:39
благодаря Мария за доверието ,радвам се че ви хареса
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
направена по рецепта на Ева Тонева с малки промени от мен
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв