Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Никулденски шаран с картофи

Никулденски шаран с картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Никулденски шаран с картофи1 / 3
06/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Традицията повелява на Никулден да се яде Никулденски шаран, а ние ще ви покажем как се приготвя"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • лук - 2 глави, едри
  • орехи - 100 г
  • картофи - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете шарана от люспите. Посолете го леко отвън и вътре и го поръсете с черен пипер.

Скълцайте лука ситно и сложете да се запържи на слаб котлон, за да не загори. По желание може да го замените с праз. Изключете котлона, добавете натрошените орехи, разбъркайте за кратко и поръсете още малко сол и пипер.

Напълнете плънката в рибата и зашийте.

Сложете шарана в намазнена тава, в която предварително сте разпределили като канапе почистените и нарязани картофи, които също сте посолили и поляли с разтопено масло или олио.

Намажете шарана с още малко мазнина и разпределете кръхчета лимон. Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече за 20-30 минути в предварително загряна умерена фурна. След това махнете фолиото и доопечете.

Поднесете Никулденския шаран с картофи с бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: