Задушени лангустини

07/12/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо948
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лангустини - 500 г
  • сметана - 350 мл течна
  • бяло вино - 80 мл
  • зехтин - 80 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • розмарин - 1 стрък
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лангустините се почистват, така че да остане само месото. Чесънът се реже на ситно и се запържва за 3 минути.

Лимонът се изцежда и сокът се добавя към чесъна в тигана. Чесънът се пържи до златисто и се добавя виното и сметаната.

Разбърква се и се кипва, след което се готви 2 минути.

Лангустините се пускат в соса и се задушават на бавен огън под капак 10 минути. Добавя се стръкът розмарин и солта.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира веднага.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар