Панирана Цаца

07/12/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Пропуснали сме да запишем в рецептата колко бира се изпива с тази хрупкава панирана цаца!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 012
  • Преглеждания за месеца375
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • цаца - 500 г
  • бира - 150 мл
  • сол - 3 щипки
  • брашно - 150 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л млян
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.

Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца.

Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.

Пържи се до златисто.

Панираната цаца се сервира топла, с резени лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!