Пълнен шаран с булгур и орехи

07/12/2015
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Знаем толкова вкусни рецепти с шаран за Никулден, че ни се иска да почитаме светеца поне 3 пъти годишно "
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 592
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и измит предварително шаран поръсете със сол и черен пипер отвън и вътре и полейте с бялото вино, като е добре и вътре да залеете с част от него. Оставете да престои, докато приготвяте плънката.

Накиснете предварително булгура в гореща вода, за да набъбне.

Запържете в достатъчно количество олио предварително ситно скълцаните лук, моркови, след това добавете чесъна, гъбите (също ситно нарязани) и гответе, докато водата се поизпари. Добавете сол, черен пипер и стрийте между длани сушен естрагон. Прибавете отцедения булгур и след още няколко минути снемете плънката от котлона. Добавете нарязаните орехи и объркайте.

Напълнете шарана с нея и го зашийте.

Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Подредете ги в голяма намазнена тава като канапе, отгоре сложете шарана и разпределете около него останалата плънка.

Полейте отгоре с малко олио, сложете фолио и пъхнете да се пече за около 50 минути. След това махнете фолиото и запечете без него до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар