Пилешко роле

Камелияот КамелияНовак
29/01/2011
"Невероятно пилешко роле с вкусна плънка. Много фино, вкусно и красиво поднесено"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо88 261
  • Преглеждания за месеца1358
  • Преглеждания за седмицата130
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 4 големи филета (половинки)
  • бяло вино - около 3/4 ч.ч. сухо бяло вино
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дижонска горчица - 2 ч.л.
  • мед - 1 ч.л. (или захар)
  • зехтин - 1 с.л. (или олио)
  • черен пипер
  • сол
  • бекон - 8 резена или шунка
  • кисели краставички - на дребни кубчета
  • царевица - от консерва или сварена
  • гъби - 50 гр. консервирани илизадушени, нарязани на дребно
  • магданоз - ситно нарязан
  • босилек - пресен (или сух)

Приготвяне

Разрежете филетата през средата като лист и изтънете с чук за месо. Смесете лимоновия сок, чесъна, горчицата, меда, солта и черния пипер, със сместа намажете филетата (от двете страни). Оставете да се мариноват за 20-на минути.

Смесете нарязаните на дребно гъби, краставички, пипер, царевица, магданоз и босилек. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

Върху пилешкото филе поставете 2 резена бекон (или шунка), част от зеленчуковата смес и завийте на руло. Закрепете с клечки за зъби или вържете с бял конец.

Запържете рулцата до побеляване (от всички страни) в предварително загрят зехтин (олио). Наредете в огнеупорен съд, залейте с виното, захлупете съда и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40 мин.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 25
4 5
3 5
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Тодорка Спасова
Страхотно изглежда , ще се пробва , благодаря за рецептата.
0
1
Биляна
Биляна
09.04.2016 19:15
правя го по почти същият начин и винаги е много вкусно и се изяжда на момента
0
0
Pressy
Pressy
09.04.2016 17:02
Много апетитно предложение ! Благодаря !
0
1
Ваня Георгиева
Може да се добави и топено сирене в плънката. Става страхотно.
0
1
Деси Маринова
Приготвяме често от тези пилешки ролета, макар и без гъбите. Получават се всеки път.
0
0
ренета
ренета
21.11.2013 12:14
ами ако нямам огнеопорен съд,кво правиме пак ли става
0
2
Стоян
Стоян
21.03.2015 18:49
Ти си тъпа
7
4
kiko petkova
kiko petkova
26.08.2013 20:42
Страхотно е!!! :))))
2
0
sonya
sonya
28.07.2013 00:17
на вид ми харесва много и ще го направя някой ден,правила съм от свинско -но ще опитам и с пилешо месо.
0
1
escadasummer
escadasummer
09.10.2012 19:06
Подходящо е за всякакви празници като предястие:)
0
1
Мария
Мария
29.06.2012 11:35
Рецептата е превъзходна и винаги я приготвям за специални случаи !
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с