Домашни солени кифлички с кашкавал и сирене

19/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Обожаваме да се суетим в кухнята, а когато в резултат на това изненадаме семейството си с тези вкусни домашни солени кифлички, знаем, че си е струвало "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 578
  • Преглеждания за месеца1905
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето и кашкавала.

В купа ги смесваме и заедно с киселото мляко, брашното, маргарина, солта и содата и замесваме тесто, което престоява в хладилника най-малко 4 часа.

Изваждаме го от хладилника, разделяме го на топки, които разточваме на кори.

Всяка кора разрязваме на 8 парчете, които навиваме на кифлички.

Намазваме ги с разбитото яйце и печем в умерена фурна на 180 градуса, докато се зачервят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

christie24
christie24
05.01.2017 17:47
Обилно ги поръсих със сусам и маково семе и станаха страхотни.
1
0
Мария Георгиева
Чудесни кифлички. Страхотно изглеждат!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв