Домашни солени кифлички с кашкавал и сирене

19/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Обожаваме да се суетим в кухнята, а когато в резултат на това изненадаме семейството си с тези вкусни домашни солени кифлички, знаем, че си е струвало "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 248
  • Преглеждания за месеца962
  • Преглеждания за седмицата288
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • кашкавал – 200 г, настърган
  • сирене – 100 г, краве, настъргано
  • масло – 250 г, или маргарин
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • брашно - 3.5 ч.ч.
  • сол – 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр., за намазване
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето и кашкавала.

В купа ги смесваме и заедно с киселото мляко, брашното, маргарина, солта и содата и замесваме тесто, което престоява в хладилника най-малко 4 часа.

Изваждаме го от хладилника, разделяме го на топки, които разточваме на кори.

Всяка кора разрязваме на 8 парчете, които навиваме на кифлички.

Намазваме ги с разбитото яйце и печем в умерена фурна на 180 градуса, докато се зачервят.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Еленова
Еленова
23.05.2017 17:13
Тепърва откривам интересни рецепти,но кифличките станаха божествени!Благодаря.
1
0
christie24
christie24
05.01.2017 17:47
Обилно ги поръсих със сусам и маково семе и станаха страхотни.
1
0
Мария Георгиева
Чудесни кифлички. Страхотно изглеждат!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв