Домашна туршия от кисело зеле

09/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Някои сравняват приготвянето на домашна туршия с кисело зеле с изкуство, докато за нас си е истинско чудо, на което се наслаждаваме всяка година!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 813
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 40 - 50 глави
  • сол - 1 ½ кг
  • царевица - 2 шепи, сухи ронени зърна
  • лозови пръчки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелките от увехналите листа и цепваме кочана им на кръст.

Поставяме зелето в кацата, посоляваме го и хвърляме отгоре царевицата.

Заливаме с вода и претакаме през 3-4 дни.

Тази процедура продължава 3 седмици.

Накрая затискаме с венец от лозови пръчки и тежест.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дафинка Керанджиева
Още днес ще накисна зелето, Благодаря за рецептата!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!