Gotvach.bg»Рецепти»Пържени Спагети»Пържени нудълс със свинско месо и раци

Пържени нудълс със свинско месо и раци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пържени нудълс със свинско месо и раци1 / 2
13/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нудълс - 250 г
  • свинско месо - 100 г
  • раци - 100 г, от консерва или рулца от раци
  • яйца - 1 бр.
  • оризово вино - 2 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • свинска мас - 1 ч.ч., разтопена
  • олио - 1 ч.ч.
  • чили сос - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - ¼ глава
  • джинджифил - 3 - 4 резена
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В уок тиган за кратко изпържваме нудълите на много силен огън в олиото и разтопената мас, докато удвоят обема си. Внимаваме на не изгорят. Отцеждаме от мазнината и прехвърляме в чиния.

Смиламе месото на кайма или нарязваме на много малки парчета и изпържваме в 2-3 с.л. мазнина.

Прибавяме чили соса, разбъркваме и добавяме счукания чесън, лука, нарязан на ситно и джинджифила на тънки парченца.

Запържваме докато каймата порозовее и прибавяме раците, нудълите и разбитото с малко сол яйце.

Доливаме бульона с размитото нишесте, виното и соевия сос. Намаляваме огъня и оставяме да се сгъсти, като разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: