Свински котлети с чесън

09/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Знаете ли как да накарате един мъж да се влюби във вас? Ето как "
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 254
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • котлети – 2 кг.
  • чесън – 6 скилидки
  • розмарин – 3 стръка
  • зехтин – 3 с.л.
  • домати – 1 буркан, белени
  • боб – 400 г зрял, сварен или от консерва
  • салвия – 1 щипка градински чай
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме игличките на розмарина и ги разбъркваме с половината на пресования чесън и 1 с.л. зехтин.

Отстраняваме костите на месото, правим няколко разреза в него и ги напълваме с приготвената паста. Посоляваме и натриваме с черен пипер.

Поставяме в тавичка, покриваме с костите и печем 30 минути на 200 градуса.

След това допичаме на по слаба фурна още 45 минути.

Загряваме мазнината и в нея задушаваме останалия нарязан чесън, сипваме нарязаните домати и варим 15 минути.

Добавяме боба и щипката градински чай. Подправяме с черен пипер и сол.

Нарязваме месото на порции и добавяме от доматената смес.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар