Кюфтета от зелен фасул с хляб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Кюфтета от зелен фасул с хляб1 / 2
09/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка, наситнен
  • брашно - за овалване
  • олио - 80 мл
  • копър - 1 с.л., наситнен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме зеления фасул и го сваряваме в подсолена вода.

Отцеждаме го и го пасираме.

Прибавяме разбитите яйца и накиснатите предварително в прясното мляко филии хляб, които сме изтискали.

Прибавяме нарязаните магданоз, копър, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Омесваме тесто, от което оформяме кюфтетата.

Овалваме ги в брашно и пържим в олио, докато порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: