Калмари с лека панировка

09/12/2015
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
"Докато узото изстива, а някой помощник реже салатата, вие набързо ще панирате калмарите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 547
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се изчистват и се измиват. Нарязват се на шайби, дебели един пръст.

Царевичното нишесте се размива с малко вода. Към него се прибавят риган и сол.

Калмарите се потапят в размитото нишесте, а после в царевичното брашно.

Пържат се на маслена баня за около 10 минути или докато изплуват. Може да се наръсят с копър и лимонов сок по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 12:09
Ще опитам и с риган, че винаги нещо не ми стоят много вкусни и се чудя да ги мариновам ли или какво да ги правя.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв