Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Калмари с лека панировка

Калмари с лека панировка

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Калмари с лека панировка
Снимка: Мартина Тракова
1 / 3
09/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Докато узото изстива, а някой помощник реже салатата, вие набързо ще панирате калмарите!"

Необходими Продукти

  • калмари - 4 бр.
  • риган
  • сол
  • царевично брашно
  • царевично нишесте
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се изчистват и се измиват. Нарязват се на шайби, дебели един пръст.

Царевичното нишесте се размива с малко вода. Към него се прибавят риган и сол.

Калмарите се потапят в размитото нишесте, а после в царевичното брашно.

Пържат се на маслена баня за около 10 минути или докато изплуват. Може да се наръсят с копър и лимонов сок по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава
Десислава
Рецептата не струва. На 10мин калмарите стават на джапанки. Отделно нагарчат, защото се пържат в зехтин!
19.12.2020 20:01
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Ще опитам и с риган, че винаги нещо не ми стоят много вкусни и се чудя да ги мариновам ли или какво да ги правя.
12.05.2016 12:09