Кифлички с мармалад

29/01/2011
"Колкото и често да ги публикуваме, тези кифлички си остават тотален хит. Най-любимите, най-готвените и най-харесваните кифлички в Готвач.бг"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
50 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо433 944
  • Преглеждания за месеца4898
  • Преглеждания за седмицата519
  • Коментирана100 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена50

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Пекат се на 200° и постепенно на 250°.подобни рецепти тук

5 152
4 75
3 44
2 24
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (100)

Потребител#202376
За първи път правя и не знам, колко трябва да меся тестото.Нещо не ми се получава.Трябва да се меси,като за баница ли?Ако може някой да ми даде съвет.Благодаря
0
0
Соня
Соня
30.06.2016 12:18
Много са вкусни!Аз, в една част от тестото сложих топено сирене, в друга - кашкавал и се харесаха много :)
2
4
Катя Благоева
Аз също правя със същата рецепта! Браво!
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв