Питка Елха

09/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162681745911
"Не е питка, като питка с атрактивна форма, която допринася за Коледното настроение "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо673
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • айран - 400 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 ч.ч. може и само с бяло брашно
  • бяло брашно - 4 ч.ч.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от айрана се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне.

Смесват се двата вида брашно в купа. В средата на брашното сипваме маята, останалия айран, сол и зехтин.

Замесва се средно тесто и оставяме да втаса. Разделя се на малки топчета колкото ябълка и се нареждат в намаслена тава едно до друго на редове като се започне от 1, 2, 3, 4, 5 и се оформя цялата елхичка.

Отгоре намазваме със зехтин или олио и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 - 35 минути до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар