Картофки по шуменски

10/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162281745710
"Уникални картофки по шуменски с чеснов сос. Тези картофи са божествено вкусни. От както ги видяхме и все се каним да ви ги пуснем"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо132 344
  • Преглеждания за месеца3671
  • Преглеждания за седмицата103
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват и нарязват на ситни кубчета. Запържваме ги в маслото заедно със ситно нарязания лук и пушения бекон. Овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз на вкус.

Оставяме сместа да изстине и след това намачкайте с вилица. Оформят се топчета и поднасяме с подлученото кисело мляко.

В загрятото олио добавяме червения пипер и леко заливаме ястието. Поднасяме с нарязан ситно копър.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Pressy
Pressy
14.03.2016 10:48
Страхотно изглеждат !
2
2
никнай
никнай
06.02.2016 19:43
Дали са по шуменски незнам но много прилича на рьости със сос от подлучено киселомляко.
Е ще се радвам ако наистина са по шуменски защото са много добри ....
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв