Пиле с чесън и кисело мляко

10/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Това не е просто пиле с чесън и кисело мляко, а пиле с характер "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 798
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.
  • олио – 4 с.л.
  • лук – 4 глави
  • моркови – 1 бр.
  • целина – 1 парче
  • чесън – 2 скилидки
  • вино – 1 ч.ч.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • лимонов сок – 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето, нарязваме го на порции.

Пържим в сгорещено олио до зачервяване и вадим пилето. В същата мазнина прибавяме нарязаните лук, морков, целина и чесън.

Запържваме, докато омекне лука и поръсваме първо с брашното, после с червен пипер. Разбъркваме добре, наливаме малко вода и задушаваме.

Посоляваме и след десетина минути прецеждаме през сито. Връщаме пилето в получения прецеден сос и сипваме виното, варим още 5-6 минути.

Застройваме с разбитите жълтъци, киселото мляко и лимоновия сок.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар