Пиле с чесън и кисело мляко

10/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Това не е просто пиле с чесън и кисело мляко, а пиле с характер "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 455
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето, нарязваме го на порции.

Пържим в сгорещено олио до зачервяване и вадим пилето. В същата мазнина прибавяме нарязаните лук, морков, целина и чесън.

Запържваме, докато омекне лука и поръсваме първо с брашното, после с червен пипер. Разбъркваме добре, наливаме малко вода и задушаваме.

Посоляваме и след десетина минути прецеждаме през сито. Връщаме пилето в получения прецеден сос и сипваме виното, варим още 5-6 минути.

Застройваме с разбитите жълтъци, киселото мляко и лимоновия сок.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар