Вита баница с точени кори и късмети

13/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Супер вита баничка, която е сред любимите ни Опитайте и ще се убедите, че е от най-вкусните!"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 822
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За корите
  • яйца – 1 бр.
  • кисело мляко – 250 г
  • мая – 1/2 пакетче, суха
  • брашно – 500 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло – 2 с.л.
  • За плънката
  • сирене – 200 г
  • яйца – 3 бр.
  • олио – 5 с.л.
  • яйца - 1 бр., за намазване
  • сусам - 1 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За корите:
Замесваме тесто от яйцето, киселото мляко, брашното, солта и маята.

Разделяме го на 3 части, намазваме ги с разтопеното масло и оставяме да престои 30 минути.

За плънката:
Разбиваме яйцата, смесваме ги с натрошеното сирене, олиото и останалото масло.

Взимаме една топка и я разточваме на кора с дебелина 5 мм.

Намазваме я с плънката, нареждаме късметчетата и навиваме кората на руло. Нарязваме на парчета, дълги 3 см.

В тавичка, намазана с мазнина, нареждаме парчетата с разреза нагоре. Другите две кори приготвяме по същия начин.

Оставяме да втаса – 30 минути, намазваме с разбито яйце, поръсваме със сусам и печем в умерена фурна на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар