Картофени кюфтенца с магданоз

10/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Страхотни картофени кюфтенца, които пият както бира, така и вино "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 021
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи – 12 бр., средно големи
  • яйца – 3 бр.
  • магданоз – 2 връзки
  • сода – 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио – 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме картофите на едро ренде.

Към тях прибавяме разбитите яйца, нарязания магданоз, содата, солта и черния пипер.

Всичко се разбърква много добре до гъста каша.

Вземаме от сместа с решетеста лъжица и пускаме в силно сгорещената мазнина.

Пържим картофените кюфтенца от двете страни до порозовяване. Сервираме с кисело мляко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар