Чомлек със салам

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Чомлек със салам1 / 2
16/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • салам - 250 г, шпеков
  • магданоз - 1 връзка
  • гъби - 400 г
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • чесън - 2 стръка пресен
  • бяло вино - 0.5 л
  • свинско месо - 2 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото, салама, лука, гъбите, магданоза, морковите и чесъна на средни парчета.

Поставяме продуктите в глинен гювеч, на дъното на който сме сипали олио.

Заливаме с бялото вино и печем захлупено час и половина във фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: