Домашна вегетарианска паеля

15/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Предлагаме Ви тази пъстра, ароматна и богата вегетарианска паеля! Гарантираме Ви, че ще се влюбите в нея !"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 783
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган с част от зехтина задушаваме почистения лук и чесън.

Прибавяме нарязана чушка и нарязания и отцеден патладжан.

Сипваме ориза при задушените зеленчуци и пържим 3 минути.

Кипваме водата в тенджера и прибавяме универсална подправка и шафран.

Наливаме ароматизираната вода при ориза и добавяме нарязаните моркови, посоляваме и задушаваме на тих огън 15 минути.

Отделно сваряваме в подсолена вода броколито и карфиола, накъсани на розички, зеления фасул, нарязан на парчета с дължина 5 см. Отцеждаме и прибавяме при ориза.

Накрая добавяме почистените от кожа и семки и нарязани на кубчета домати.

Варим до сваряване на ориза.

Когато остане без течност, поливаме с останалия зехтин и сервираме топло ястието с резени лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
12.05.2016 10:50
Жалко,че не е сезонът на карфиола.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв