Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран по ломски

Шаран по ломски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Шаран по ломски1 / 2
12/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Едно ще ви кажем - край Дунав знаят как да приготвят вкусен шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • оцет - ½ ч.ч.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме изчистения и измит шаран на парчета, посоляваме.

Потопяваме парчетата в брашно и пържим в горещо олио от двете страни.

Отделно приготвяме марината от оцета, нарязания чесън, наситнените копър и магданоз.

Всяко изпържено парче риба потопяваме в маринатата и поставяме в похлупен съд за 10 минути.

Поднасяме парчетата риба поръсени с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Много вкусно.
13.12.2015 23:07