Содени пърленки

10/12/2015
"Когато нямате време да печете хляб, пригответе тези ароматни содени пърленки!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 953
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко с разбитата в него сода. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното. Колко да е то? Колкото поеме, така че да стане хубаво и не лепкаво тесто.

Прибавете към тестото и малко зехтин. Намазнете тигана и сложете на котлона да се загрее. През това време откъсвайте от тестото една топка, която се разтегля с ръце. (става и със точилка) Разтягайте колкото можете повече. Дори и да се скъса някъде, това не е проблем.

Сложете пърленката в тигана, а през това време правете следващата. Обърнете пърленката, която е в тигана и така докато хване лек загар. Стават много бързо и много вкусно.

Може докато са топли още да ги намажете с масло и да ги поръсите с чубрица или да ги натъркате с чесън.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар