Треска с бяло вино

12/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо738
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба треска - 6 парчета
  • рибен бульон - ½ л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • целина - 1 глава
  • домати - 5 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зелени маслини - 150 г, без костилки
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме рибата за 10 минути в подсоления бульон, изваждаме и отцеждаме.

Обелваме целината, нарязваме я на пръчици и сваряваме във вряща подсолена вода. Отцеждаме добре.

В малка тенджерка загряваме зехтина и изпържваме до златисто ситно нарязаните лук и чесън.

Прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки домати, солта, черния пипер, бялото вино, целината, маслините и оставяме на тих огън за около 20 минути.

Подреждаме рибата в предварително затоплена продълговата чиния, заливаме с приготвения сос и сервираме.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!