Еклерова пита с плодове

15/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:
Кипваме в тенджера водата с маслото, захарта и солта.

Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лопатка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.

Сваляме тенджерата от огъня и като поизстине, слагаме едно по едно яйцата, като след всяко бъркаме, докато се поеме от тестото.

От него изпичаме 4 еднакви блата с диаметър 26 см.

Печем ги в предварително загрята фурна при 220 градуса около 10 минути.

За пълнежа:
Обелваме прасковите и ги нарязваме на резенчета, 1/3 от къпините пюрираме и прекарваме през цедка, за да отстраним семчиците.

В купа разбиваме сметаната, прибавяме 4 с.л. от пудрата захар и къпиновото пюре.

Редим блатовете един върху друг, като трите блата покриваме с по ¼ от плодовете и 1/3 от сметаната.

Отгоре притискаме с четвъртия блат и украсяваме с останалите плодове и пудрата захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар