Белтъчен сладкиш със сироп

14/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Организираме клуб на любителите на сладкиши. Може ли да познаете каква ще бъде любимата ни клубна активност "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 597
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме захарта и белтъците на твърд сняг.

С леко разбъркване прибавяме брашното, орехите, настъргана лимонова кора и половината от леко разтопеното масло.

Намазваме тавичка с останалото масло и разстиламе сместа в нея.

Печем в умерена температура на 180 градуса до зачервяване.

Изваждаме от фурната и заливаме със сироп, смесен с лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина
Ирина
15.01.2017 15:43
Трябва ли да се изчака да изстине за да се отлепи от формата, и нужно ли е малко брашно да се сложи върху маслото на формата за по лесно отлепване.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв