Белтъчен сладкиш със сироп

14/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Организираме клуб на любителите на сладкиши. Може ли да познаете каква ще бъде любимата ни клубна активност "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 153
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме захарта и белтъците на твърд сняг.

С леко разбъркване прибавяме брашното, орехите, настъргана лимонова кора и половината от леко разтопеното масло.

Намазваме тавичка с останалото масло и разстиламе сместа в нея.

Печем в умерена температура на 180 градуса до зачервяване.

Изваждаме от фурната и заливаме със сироп, смесен с лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Дани Цветанова Борисова
Току що го направих по горе описаният начин,3х3х3. ..
Само да ви кажа с тези продукти 3х3х3 става като подметка няма и пръст дебелина. Ако го сложите в чаша ще стане чуден сигурно! Снимката която виждам със сигурност не е с 3 белътка, 3с.л захар и т. н.
Махнете снимката и не подвеждайте хората! И в описанието пишете, че трябва да увеличат продуктите!!!
Иначе е вкусен. Сладък!
0
0
Ирина
Ирина
15.01.2017 15:43
Трябва ли да се изчака да изстине за да се отлепи от формата, и нужно ли е малко брашно да се сложи върху маслото на формата за по лесно отлепване.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!