Шакшука - Яйца по Арабски

10/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"По наше мнение има две велики арабски открития, които заслужават Нобелова награда - арабските цифри и шакшука "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168 249
  • Преглеждания за месеца2053
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион.

Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата.

Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Елица Александрова
Много вкусно.
0
0
Петър Шолеков
Получи се перфектно! Благодаря!
1
0
Джинджер
Джинджер
16.12.2016 15:54
Не е миш-маш , защото не се ползва магданоз . Ще ви напиша аз как го правя:
Олио , две глави лук нараязан и запържен , добавям 4-5 скилидки счукан чесън , после нарязани една червена , една зелена и една жълта или оранжева чушка , захлупваме с капак да се задушат и отвреме навреме рзабърквам . После добавям нарязаното домати или консерва и може да добавим нарязани 4-5 черита-домати . Изчаквам 10-15 минути и прибавям щипка-две джинджер , едно люто чушле нарязано на ситно , чаена лъжичка захар да убие киселината на доматите и разбърквам . Чуквам 9 яйца и върху тях поставям резенчета топено сирене , но по-твърдо , намалявам огъня и покривам с капак за 2-3 минути , след което изключвам газовия котлон .
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв