Шакшука - Яйца по Арабски

10/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру187082862213
"По наше мнение има две велики арабски открития, които заслужават Нобелова награда - арабските цифри и шакшука "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
55 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262 267
  • Преглеждания за месеца13757
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена55

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион.

Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата.

Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно!подобни рецепти тук

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Яница Николова
Много апетитно изглежда!
0
0
Николай Митев
Преди малко го направих, страхотно.
0
0
Мисса
Мисса
25.04.2018 09:35
изглежда много интересно и вкусно .... ще опитам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв