Шакшука - Яйца по Арабски

10/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру193283866714
"По наше мнение има две велики арабски открития, които заслужават Нобелова награда - арабските цифри и шакшука "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
57 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278 733
  • Преглеждания за месеца6902
  • Преглеждания за седмицата2293
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена57

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион.

Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата.

Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно!подобни рецепти тук

5 18
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Милена Димитрова
Бях забравила това ястие. Като дете майка ми ни приготвяше така яйцата. Сервираше ни ги поставени в оформен във формата на лодка запечен кренвирш. При първа възможност ще го приготвя.
0
0
Яница Николова
Много апетитно изглежда!
0
0
Николай Митев
Преди малко го направих, страхотно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв