Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Хималаи

Сладкиш Хималаи

Сладкиш Хималаи1 / 2
11/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • За бялата смес
  • крема сирене - 400 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2
  • пудинг - 1 бр. ванилия на Д - р Йоткер
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкишът е по рецепта на Антоанета Маринова. Разбиват се хубаво двете смеси поотделно, докато се получи хомогенна смес.

Подходящата тавичка, в която ще печете сладкиша, се намазва или постила с хартия за печене. Излейте половината кафява смес, а върху нея изливаме от бялата.

Завършете с останалата кафява смес. Печете на умерена фурна за около 40 минути. Проверява се с клечка за готовност. Когато се изсипват смесите в тавичката ще се получи шарена маса.

Това не бива да Ви притеснява, след изпичане двете смеси се отделят. Гарнира се по желание или с разбита сметана или шоколадов ганаш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: