Картофени кифлички с пудра захар

13/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, обелваме ги и като изстинат ги настъргваме на ситно ренде.

Изсипваме настърганите картофи в купа и към тях прибавяме брашното, маслото, пудрата захар, бакпулвера и яйцето и замесваме тесто.

Разточваме тестото върху намазнена повърхност на кора с дебелина 5 мм.

Нарязваме кората на квадрати със страна 6-7 см.

За ореховата плънка:
Натрошаваме на ситно ореховите ядки и ги разбъркваме с 2 с.л. масло, 2 с.л. прясно мляко и захарта.

За плънката с мармалад:
В купа разбиваме мармалада с 1 с.л. масло и 2 с.л. прясно мляко.

В средата на всеки квадрат слагаме плънка по избор, завиваме по диагонал и оформяйки кифлички.

Нареждаме ги в тавичка върху хартия за печене, намазваме ги с яйце и поръсваме с едрата захар или ситно смлените орехи.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар