Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Домашен мармалад от сини сливи

Домашен мармалад от сини сливи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашен мармалад от сини сливи1 / 4
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Не си представяме детството си без буркан домашен мармалад от сини сливи и филия хляб!"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 3 кг
  • захар - 1.5 кг
  • вода - 500 мл
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч., нарязани
  • индрише - 7 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме от костилките сините сливи.

Внимателно ги пасираме.

Изсипваме пюрето в голяма тенджера, прибавяме захарта и водата и слагаме да ври на умерен огън. От време на време разбъркваме с дървена лъжица.

Като се сгъсти прибавяме лимонтузуто, орехите и индришето.

Насипваме мармалада в сухи буркани и запечатваме.

Стерилизираме бурканите 15 минути.

Домашният мармалад от сини сливи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много захар, това е доза като за сладко не за мармалад.
11.09.2022 04:32