Домашна лютеница с патладжани

11/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Вкусна рецепта за домашна лютеница, която сме научили от баба. Предаваме я и на вас, за да се съхрани традицията!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12-15 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 351
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки – 3 кг зелена капия
  • чушки – 3 кг червена капия
  • домати - 3 кг
  • патладжани – 1 кг
  • олио – 500 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем чушките и патладжаните и ги задушаваме под капак за кратко, за да се обелят по-лесно.

Смиламе в машинка, опечените и обелени чушки и патладжани.

Потапяме доматите във вряла вода, като преди това сме ги цепнали и ги обелваме.

Пасираме доматите и ги слагаме в дълбока тенджера. Варим ги, докато стане на гъсто пюре.

Към сгъстените домати прибавяме смлените чушки, патладжани и олиото, като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти.

Посоляваме и слагаме черен пипер.

Затваряме в сухи буркани и запечатваме.

Стерилизираме 10 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Домашната лютеничка е най-вкусна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв