Балсуджук

11/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 922
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гроздова шира - 1 л
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 5 - 6 с.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 100 г, половинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нанизваме ореховите ядки на дебел памучен конец с дължина 20-30 см.

Сваряваме гроздовия сок със захарта и нишестето, предварително размито със студена шира.

Варим, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти.

Завързваме конците на пръчка да висят в тенджера или над друг съд и заливаме с сварения сок.

Когато се втвърди заливаме отново и така докато свърши кашата.

При последното заливане се заглажда и оформя като салам и се закача на сухо и студено място.

След изсъхването суджуците се свиват, затова е добре да се правят по-дебели.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!