Пухкави домашни кашкавалки

12/12/2015
Исман Алиева Ибрямоваот Исман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач 1x
"Една от най-четените и любими рецепти за кашкавалки от последните дни. Приготвят се за отрицателно време и са умопомрачително вкусни!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
86 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425 965
  • Преглеждания за месеца2968
  • Преглеждания за седмицата285
  • Коментирана24 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена86

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се за десетина минути да шупне.

Брашното се пресява и от гореизброените продукти се замесва меко и еластично тесто (без сиренето и кашкавала, те са за плънката). Тестото се покрива и се оставя да втаса за около 30 мин.

В това време се настъргва кашкавалът. Тестото се разточва на правоъгълник, разпределя се кашкавалът и сиренето по малко и от двете, по желание може и да сложите стрита чубрица, може и някакъв колбас.

Навива се на руло, нарязва се на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се нарязаните кашкавалки с разреза нагоре. Покриват се и се оставя да втасат за 20 мин.

Намазват се отгоре с жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсва се всяка кашкавалка с настърган кашкавал и стрита чубрица по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 20
4 7
3 10
2 4
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

anadeneva
anadeneva
04.05.2017 14:30
Ако вместо прясно мляко се сложи вода ще станат ли меки и пухкави?
0
0
maria marinova
maria marinova
10.02.2017 21:13
Много добра и сполучлива рецепта,излизат и много кашкавалки!!
1
0
йовка
йовка
15.01.2017 18:14
Изпълнена точно по рецептата,само добавих в тестото 1 яйце :) Получиха се божествено меки,вкусни и пухкави.БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв