Пухкави домашни кашкавалки

12/12/2015
Исман Алиева Ибрямоваот Исман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач 1x
"Една от най-четените и любими рецепти за кашкавалки от последните дни. Приготвят се за отрицателно време и са умопомрачително вкусни!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
78 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо404 045
  • Преглеждания за месеца9298
  • Преглеждания за седмицата2901
  • Коментирана23 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена78

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • масло - 50 г краве
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл топло
  • мая - 50 г прясна
  • яйца - 1 бр.
  • сирене
  • кашкавал
  • чубрица - по желание

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се за десетина минути да шупне.

Брашното се пресява и от гореизброените продукти се замесва меко и еластично тесто (без сиренето и кашкавала, те са за плънката). Тестото се покрива и се оставя да втаса за около 30 мин.

В това време се настъргва кашкавалът. Тестото се разточва на правоъгълник, разпределя се кашкавалът и сиренето по малко и от двете, по желание може и да сложите стрита чубрица, може и някакъв колбас.

Навива се на руло, нарязва се на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се нарязаните кашкавалки с разреза нагоре. Покриват се и се оставя да втасат за 20 мин.

Намазват се отгоре с жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсва се всяка кашкавалка с настърган кашкавал и стрита чубрица по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 17
4 6
3 9
2 5
1 11
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

maria marinova
maria marinova
10.02.2017 21:13
Много добра и сполучлива рецепта,излизат и много кашкавалки!!
0
0
йовка
йовка
15.01.2017 18:14
Изпълнена точно по рецептата,само добавих в тестото 1 яйце :) Получиха се божествено меки,вкусни и пухкави.БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!!!
2
0
أنكا أنكا
أنكا أنكا
28.12.2016 23:54
благодаря ви за тази хубава рецепта,аз добавих към кашкавала малко сирене, пилешки салам и българска шарена сол, ефектът е невероятен, станаха мекички като памук, а и много лесно се правят, лека нощ ви желая
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв