Пухкави домашни кашкавалки

12/12/2015
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1614581
"Една от най-четените и любими рецепти за кашкавалки от последните дни. Приготвят се за отрицателно време и са умопомрачително вкусни!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
93 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459 326
  • Преглеждания за месеца5237
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана26 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена93

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се за десетина минути да шупне.

Брашното се пресява и от гореизброените продукти се замесва меко и еластично тесто (без сиренето и кашкавала, те са за плънката). Тестото се покрива и се оставя да втаса за около 30 мин.

В това време се настъргва кашкавалът. Тестото се разточва на правоъгълник, разпределя се кашкавалът и сиренето по малко и от двете, по желание може и да сложите стрита чубрица, може и някакъв колбас.

Навива се на руло, нарязва се на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се нарязаните кашкавалки с разреза нагоре. Покриват се и се оставя да втасат за 20 мин.

Намазват се отгоре с жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсва се всяка кашкавалка с настърган кашкавал и стрита чубрица по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 23
4 7
3 10
2 4
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (26)

valentina marinova
valentina marinova
09.11.2017 14:28
неможах да разбера този чесън за какво е,но за каквото и да е невярвам някой сутрин да хапва закуска с чесън
0
0
Мая
Мая
21.08.2017 18:10
Не ми се получиха. Изобщо не бухнаха при печене. Тесто изпекох.
0
0
anadeneva
anadeneva
04.05.2017 14:30
Ако вместо прясно мляко се сложи вода ще станат ли меки и пухкави?
0
0
Исман Алиева Ибрямова
Да разбира се стават страхотни...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв