Картофена запеканка с кайма

14/12/2015
Анонимен
отАнонименНовак2
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 620
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, намачкват се с пармезана, бакпулвера и се слага брашно, докато стане тесто 300- 400 г. Може и с по-малко брашно, но ще е по-лепкаво тестото.

Отделно се запържва каймата, прибавят се нарязани гъби и като се запържи, се слагат 3 с.л. доматено пюре. Прибавя се чубрица, черен пипер и сол на вкус.

След това се намазнява тава, слага се на дъното половината от тестото и се разстила, слагаме сместа с каймата, като разстиламе навсякъде и след това запечатваме с останалото тесто.

Печем на 200-220 градуса, докато се зачерви.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!