Картофена запеканка с кайма

14/12/2015
Наталия
отНаталияНовак2
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 664
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, намачкват се с пармезана, бакпулвера и се слага брашно, докато стане тесто 300- 400 г. Може и с по-малко брашно, но ще е по-лепкаво тестото.

Отделно се запържва каймата, прибавят се нарязани гъби и като се запържи, се слагат 3 с.л. доматено пюре. Прибавя се чубрица, черен пипер и сол на вкус.

След това се намазнява тава, слага се на дъното половината от тестото и се разстила, слагаме сместа с каймата, като разстиламе навсякъде и след това запечатваме с останалото тесто.

Печем на 200-220 градуса, докато се зачерви.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар